Het verhaal van Hikkup

Blijf op de hoogte!

Mister film

Joeri Housen

Chocoladefreak, levensgenieter en nuchter, maar niet vies van een biertje 😉 Ik word er blij van als anderen dat ook zijn. Met mijn werk wil ik vooral positieve energie overbrengen en anderen inspireren.

Fun Fact: Er hangen zo’n 15 nerfguns op kantoor waar we ons energiepeil even omhoog kunnen brengen tijdens kantoordagen.

Miss Creative

Meggie Geelen

Plantenliefhebber, fanatiekeling in (bord)spelletjes en altijd hongerig naar meer, zowel eten als het leren van nieuwe dingen 😉 Iedereen moet kunnen genieten van het leven. Dit is ook de motivatie voor mijn creaties: met mijn video’s wil ik iets toevoegen aan de wereld.

Fun fact: in mijn woonkamer staan wel 100 planten!

De start van Hikkup

Tijdens ons derde leerjaar aan de opleiding Communication & Multimedia design hebben we samen met een aantal medeleerlingen stage gelopen in India. Hier hebben we verschillende leuke projecten mogen doen en hebben we mensen met een interessant verhaal leren kennen.

Wat ons persoonlijk het meeste aansprak, was het verhaal van deze personen verspreiden door middel van video. We zijn onder andere op een school voor kinderen uit de slums geweest, een farmerdorp waarbij ze duurzaam en zelfvoorzienend te werk gaan en een school/opvang voor slechtzienden. Bij een normale reis door India zouden we waarschijnlijk niet in contact zijn gekomen met deze mensen.

Maar stages gaan voorbij en voor je het weet ben je weer terug in de schoolbanken en wordt alles weer langzaam voor vanzelfsprekend genomen. De maanden na terugkomst wenden we snel weer aan het normale leven van Nederland en werden de volgende reisjes alweer gepland. Als we afgestudeerd waren, zouden we samen naar Zuid-Amerika vertrekken om daar net zo een ervaring op te doen als in India. Hiervoor moesten we wel natuurlijk geld gespaard hebben. We bezuinigden op onze uitgaven, maar hielden ons ook niet in voor leuke activiteiten. Na een jaar hadden we een leuk bedrag bij elkaar gespaard. Maar waarom zou je drie weken op vakantie gaan als je ook van reizen je levensstijl kan maken?

We zagen dat veel mensen rondreizen als digital nomad. Je blijft dan meestal voor langere tijd op dezelfde plek, voert daar je (meestal online) werkzaamheden uit en gaat dan naar de volgende bestemming. Het voordeel hiervan is dat je ook geld verdient tijdens het reizen en niet later met lege handen thuis komt. Daarnaast kom je meer in aanraking met locals doordat je lange tijd op dezelfde plek bent. Dat klonk ons als muziek in de oren, maar dan hadden we wel werkzaamheden nodig die je op afstand kunt uitvoeren. Een werkgever die je vanuit het buitenland laat werken is lastig te vinden, dus besloten we om onze eigen werkgever te worden. Een eigen identiteit die we helemaal zelf konden invullen en vormgeven. Zo werd Hikkup geboren.

Uiteindelijk is de start van ons bedrijf ook de reden geweest dat we uiteindelijk niet fulltime zijn gaan reizen. We vonden onze passie voor video en het betekenisvol zijn voor anderen o.a. door de video’s die we voor Stichting Radar maakten. Dan is het lastig om je op een andere locatie te bevinden: er moeten natuurlijk wel opnames op locatie gemaakt worden.

Van die keuze hebben we nog geen moment spijt gehad. We werken aan leuke opdrachten van lokale bedrijven, zitten in de Media INN met like-minded collega experts, hebben een leuk appartementje met veel planten en reizen alsnog meerdere keren per jaar naar het buitenland.


Er zijn maar weinig mensen die hun leven helemaal uitgestippeld hebben, dat hadden/hebben wij ook niet. Zolang iedere stap die je zet bij jezelf en je doel past, kom je altijd goed terecht!


Sinds het begin van Hikkup hebben we een enorme groei doorgemaakt, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied en dit blijft een stijgende lijn. Ons doel voor de toekomst? Doen wat we altijd al deden en nog meer betekenisvolle verhalen vertellen!

Laten we elkaar beter leren kennen !