Stichting Radar

Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg. Zij ondersteunen cliënten op een gelijkwaardige manier om invulling te geven aan hun leven. Met meerdere video’s brengen wij de verhalen binnen Radar in beeld. 

Dagbestedingen & Werkprojecten

Stichting Radar biedt diverse mogelijkheden aan voor dag- of werkbesteding die verschillend inspelen op ieders behoeften en capaciteiten. Van belevingsgerichte activiteiten tot zelfstandig werken. Voor iedereen is er iets dat bij hem of haar past. Voor diverse steden in Zuid-Limburg hebben we het aanbod van dagbesteding en werkprojecten in beeld gebracht om cliënten, maar ook ouders/verzorgers te informeren naar de mogelijkheden binnen Radar. 

Opdrachtgever: Stichting Radar

Opnames & montage: Hikkup

100 dagen Monique

Monique Heffels, de nieuwe bestuurder van Radar, blikte samen met enkele cliënten terug op wat haar de eerste 100 dagen bij Radar is opgevallen. Haar bevindingen heeft ze ondergebracht in een speciaal menu, die ze gezamenlijk bereid hebben met ruimte voor het delen van diverse gedachtegangen. 

Prokkelstage 2019

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Een speciaal belteam van Radar ging aan de slag met de diverse wensen van de cliënten die graag wilden Prokkelen. Van werken bij een boomkwekerij tot radio maken bij RTV Maastricht, meerijden met de politaxi en stemmetjes inspreken van Disney figuren. Het kwam allemaal langs tijdens de prokkelweek!

“Jullie film over de prokkelstages bracht mij vreugde en enthousiasme! Heel leuk de smiles te zien van alle prokkelaars. Heel goede film hebben jullie gemaakt voor Radar, de mensen en de bedrijven. Dank hiervoor en tot ziens!”

Mini Symposium Palliatieve Zorg

Op 7 oktober organiseerden de verpleegkundigen van Stichting Radar een minisymposium over palliatieve zorg. Diverse sprekers reikten veel informatie, adviezen, handvatten en ervaringen uit aan ruim 150 gasten van Radar en collega-organisaties. Wij waren erbij om een sfeerimpressie van de dag vast te leggen, daarnaast hebben we ook een video als programmaonderdeel gemaakt waarbij de begeleiders van cliënten met een intensieve zorgvraag vertellen over hun werk. Deze video wordt helaas niet online gepubliceerd.